Hartig/ Nieuw/ Taart

Granola taartje

Granola taartje ontbijt

Granola taartje voor ontbijt

Granola, wie heeft het nog niet gegeten. Ik vind het heerlijk, ik vind het ook ‘veel’ tijd in beslag nemen. (dit is beter lui-heid te noemen) en ik vind het te duur om zo in de winkel te kopen. Dus wat eet ik dan vaker? yoghurt met meusli. Ook heerlijk en ik weet dat ik vaker granola wil maken. Dat ga ik dan ook maar doen! Het ging al gemakkelijk met dit granola taartje.

Ik had al eerder een granola taart gezien. Super leuk op de ontbijt tafel als je gasten hebt. Maar zo vaak heb ik geen gasten aan de ontbijt tafel. Toen kwam hij weer voorbij en dacht ik, hoezo groot? Deze kunnen vast ook in het klein gemaakt worden! Een batch van zes kleine granola taartjes kan bewaard worden in een koektrommel. Dus ik kan komende week nog vaker genieten van deze lekkernij. Direct fruit binnen krijgen en niet te veel yoghurt. Ik vind yoghurt heerlijk, maar helaas reageert mijn huid er ook op. Vaak wissel ik af met verschillende soorten yoghurt, houdt het ook weer spannend.

Voor deze taartjes heb je niet veel nodig: Havermout, amandelen, pindakaas, honing, suiker, kaneel en zout. Een oven en een muffintray. Heb je deze laatste niet gebruik een ander bakblik voor een grotere versie of kijk of je koffie kopjes in de oven kunnen. Meer weten over ovenstanden, lees meer over boven- en onderwarmte. Mocht je nu geen suiker willen gebruiken neem dan bijvoorbeeld meer honing of ahornsiroop. Suiker zorgt voor het krokantje waar deze andere twee ingrediënten niet voor zorgen. Je kunt ook een ander soort suiker gebruiken. Liever geen amandelen? Neem dan bijvoorbeeld pecannoten, hazelnoten, pompoenpitten e.d. Ik ben benieuwd naar jullie creaties!

Bakse en vergeet mij niet te taggen als de deze #cillbaksels hebt gemaakt!

Granola taartje

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Porties: 6
Voorbereidingstijd: 10 Bak/kook tijd: 10 Total Time: 20

Ingrediënten

  • 150 gr Havermout
  • 40 gr Amandelen
  • 60 gr Pindakaas (met stukjes)
  • 90 gr Honing
  • 30 gr Suiker
  • Kaneel
  • Zout
  • Kokosolie
  • Yoghurt
  • Fruit naar keuze

Instructies

1

Verwarm je oven op 200 graden boven- en onderwarmte. (of 180 graden hetelucht)

2

Hak de amandelen en blits de havermout grof in de keukenmachine. (mocht je geen keukenmachine hebben dan kan het ook zonder. Of koop een staafmixer met zo'n klein foodprocessor. De held in de keuken.)

3

Voeg samen met de pindakaas, honing en suiker (machinaal of met de hand). Zorg dat het goed door elkaar is gemixt. Vooral met kouder weer kan de honing een bal blijven.

4

Voeg naar smaak het zout en de kaneel toe.

5

Verwarm wat kokosolie en vet de bakvorm in.

6

Druk de vulling in de vorm en maak een kuiltje. Dit kan je met je handen doen of met een ingevet klein borrelglaasje.

7

Zet de bakvorm voor 10 minuten in de oven.

8

Haal uit de oven en laat de taartjes koud worden in de bakvorm.

9

Als deze koud zijn, probeer dan niet te schudden met je vorm, maar draai het taartje eerst in zijn vorm. Dan is hij los en kan je het er zo uit wippen. En niet met een mes gaan prutsen, zonde van je bakvorm. 😉

10

Bewaar de taartjes in een koektrommel of eet ze direct op. Een goede schep yoghurt en afmaken met verschillend fruit. Ik nam hier een framboos uit de diepvries, abrikozenmoes en banaan.

Dit vind je misschien ook leuk