Dessert/ Nieuw/ Taart

Makkelijke Appeltaart

Makkelijke appeltaart

Een soort craving naar taart, APPELTAART! Maar tegelijkertijd heb je geen zin om lang te wachten of lang te bakken. (Ja, die gevoelens bestaan) Dan bestaat er zoiets als een Normandische appeltaart! Ook wel de ‘ik wil appeltaart, maar geen zin om appeltaart te bakken, appeltaart’ Naar recept van Cees Holtkamp ‘De Banketbakker’ met een extraatje.

Je begint al met de appels. Nee, je hoeft deze niet te schillen voor je vulling. Je appels zitten zo lang in de oven dat er bijna niets overblijft van de schil. Dus wat je doet is je snijdt direct de twee zijkanten van je appel af langs het klokhuis, daarna nog de twee overgebleven stukjes vlees van de appel en gooi het klokhuis weg. Daarna snijd je de appels in grove stukken. Zo dat is tip 1 voor een snelle appeltaart. Bang dat deze te vochtig blijft? Doe er een schep custard poeder doorheen, zo lekker.

Wil je er rozijnen of krenten doorheen? Dat kan, wel deze eens in een beetje cognac, amaretto of rum voor een twist. Water is zo normaal. Nootjes in de kast? Even hakken en die ook door de vulling. Heb je toevallig abrikozen(mouse)? Hup lepel door de vulling heen! Probeer en creëer zelf de lekkerste combinaties uit.

Vragen over de oventemperatuur en ovenstanden? Lees dan mijn artikel over alles dat met ovens te maken heeft, je komt meer te weten waarom er verschillende ovenstanden zijn en welke je het meest zou moeten gebruiken. Hier geef ik ook een kijkje in mijn zoektocht naar de perfecte oven.

Deze makkelijke appeltaart is super lekker als toetje, maar ook heerlijk als tussendoortje of bij de koffie. Serveer de appeltaart nog warm en doe er een beetje ijs bij of een dot slagroom. Eet smakelijk!

Zelf aan de bak? Tag mij op instagram of gebruik de #cillbaksel!

Makkelijke appeltaart

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Porties: 2
Voorbereidingstijd: 5 Bak/kook tijd: 30 Total Time: 35

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 40 gr boter
  • snuf zout
  • 25 gr suiker
  • 75 gr bloem
  • Optioneel:
  • Handje noten
  • Rozijnen/krenten/abrikozen (wel even wellen in water/likeur)

Instructies

1

Voorverwarm je oven op 210 graden op boven- en onderwarmte

2

Snijdt de appels in grove blokjes.

3

Meng de boter met de suiker en het zout.

4

Voeg daarna de bloem toe en wrijf het tussen je handen totdat je een soort kruimeldeeg krijgt.

5

Vet een kleine ovenschaal, een kleine springvorm of twee oven bestendige schaaltjes in met boter.

6

Doe de appelblokjes (+ optionele ingrediënten) op de bodem van de vorm.

7

Verdeel het deeg over de appel.

8

Als je geluk hebt is je oven al warm anders moet je nog even wachten.

9

Zet het geheel 30min in de oven.

10

Mocht het kruimeldeeg wat donker worden, kan je er altijd een stukje aluminium folie overheen leggen.

Dit vind je misschien ook leuk