Bakweetjes

Natuurlijke kleurstof of uit een potje?

Of het natuurlijke kleurstof is of niet het is niet vaak een onderdeel van de ingrediëntenlijst. Bovendien maak ik het liefste alles zelf en vind het er al vaak niet smakelijk uitzien als het een chemische uitstraling heeft. Als je mijn instagram volgt dan weet je dat ik wel eens een Red Velvet taart maak. Daar gaat zeker weten kleurstof in! Hoewel ik de Red Velvet super lekker vind, is het niet een taart die ik snel maak voor mijzelf. Misschien omdat ik hem dan snel helemaal op eet of dat ik toch liever niet zo veel kleurstof eet.

Nu ik wat vaker bak in opdracht ben ik op zoek naar waar ik graag mee werk. Ik heb een roze flamingo verjaardagstaart gemaakt en hiermee heb ik met natuurlijke kleurstof gewerkt. De roze botercréme was op basis van verse framboos en de witte botercréme was op basis van witte chocolade. Daarna maakte ik een kleine drakenei verjaardagstaartje, hier had ik groen voor nodig. Macha vind ik echt niet lekker en zeker niet voor kiddo’s een ingrediënt dat je snel pakt. Dus ik ging voor een potje kleurstof.

Wist je dat sommige kleurstoffen van insecten zijn gemaakt en dus niet vegan zijn.

Duurzaam bakken

Terugkomend op de rode kleur van de Red Velvet, want natuurlijk heb ik wel eens geprobeerd om het potje rode kleurstof te vervangen voor een natuurlijke kleurstof. Verse bieten of bietensap is voor mij een no go, hiermee krijg je niet de mooie heldere kleur die je graag wilt hebben. Hoe is jullie ervaring hiermee of heb je een andere tip voor mij?

Mijn zoektocht gaat verder, want ik heb liever natuurlijke ingrediënten in mijn baksels. Ik maak alles zelf, ik maal nog net niet de bloem zelf 😉 Dus natuurlijke ingrediënten horen daarbij! Ook in mijn verpakkingsmateriaal houd ik rekening met duurzaam verkregen materialen. Ik gooi niets weg wat ik heb staan, dus alles dat ik heb wat niet zo duurzaam is gemaakt maak ik op. Ik heb nu drie verschillende kleurstoffen van verschillende merken. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn zoektocht.

Dit vind je misschien ook leuk