Brood/ Hartig/ Nieuw

Veggie sausage roll

Vega broodje

Hét lekkerste vega broodje dat ik ooit heb gegeten! Ja dat weet ik zeker. Zelf een snack maken is natuurlijk altijd lekkerder dan kant-en-klaar kopen, dat hoef ik jullie niet te vertellen. Deze broodjes zijn niet gemaakt met bladerdeeg, dus niet onwijs lang wachten totdat je de broodjes kan maken. Lekker snel achter elkaar doorgaan, dat vind ik heel fijn. Vergeet ook niet het recept gelijk x2 te doen. Want die eerste drie vega broodjes eet je direct op. Geen ruimte om te delen! (Of ligt dit aan mij?)

Deze broodjes kwamen op mijn pad, omdat mijn vriend en ik soms de technische opdracht a la Heel Holland Bakt ‘spelen’. Vaak komt het erop neer dat hij gewoon heel graag wil dat ik iets hartigs maak. Zodoende zoekt hij een recept uit en koopt de ingrediënten, waanra ik alleen het recept krijg en hoor: bakken maar 🙂

Side note: vaak zijn deze recepten engels, wat het echt wel een stukje moeilijker maakt. Ik snap echt wel engels, maar ik ben niet alle gezegdes rijk. Fijn dat hij dat wel is en dan nog wel helpt als ik naar rechts ga terwijl ik links moet. Maar echte fouten laat hij me lekker maken, want dat hoort dan weer bij een technische opdracht.

Vega broodje

Dit vega broodje komt uit de Great Britisch Bake-off, nog steeds de beste vorm van alle series. Okee de Vlaamse Bake-off is ook een enorme aanrader. En als ik dan toch ben begonnen, kan je de Australische eigenlijk ook wel kijken. Zo heb je het jaar rond een bak programma 😉 Google de naam maar even + stream, dan schiet je vaak raak.

Via Instagram is al vaak naar dit recept gevraagd, dus ik ben heel benieuwd wat jullie ervan bakken. Tag je me? En vergeet de #Cillbaksels niet. Succes!

Veggie sausage roll

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Porties: 3
Voorbereidingstijd: 30 Bak/kook tijd: 20

Ingrediënten

  • Deeg
  • 200gr Bloem
  • 200gr Koude boter
  • 1 tl Zout
  • 135g Kwark
  • Vulling
  • 3 lente ui, in kleine ringetjes
  • 300gr Diepvries spinazie
  • 120gr Cheshire kaas, geraspt
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl dille fijngesneden
  • 1 ei geklutst
  • Zout/peper
  • Topping
  • 2 tl Venkelzaad
  • 1 ei, geklutst

Instructies

Deeg

1

Doe de bloem, boter en zout in een foodprocessor en blits tot dat het lijkt op broodkruimels. Je kunt dit ook met een (hand)mixer doen, maar dat is lastiger omdat de boter koud is. Zorg dat het goed is gemengd.

2

Doe de kwark erbij en mix of blits totdat het een geheel is.

3

Doe het deeg als een platte schijf in het vershoudfolie en leg het voor 15 minuten in de vriezer.

4

Voorverwarm je oven op 210 graden (boven en onderwarmte) of verlaag de temperatuur met 10/15% voor de hetelucht stand.

Vulling

5

Doe de spinazie in een zeef en zet deze boven een pan met kokend water, totdat de spinazie is ontdooit. Laat de spinazie afkoelen en doe het nu in een theedoek. Knijp al het vocht eruit. (Je theedoek wordt weer schoon in de was). Doe de spinazie in een kom en doe de andere ingrediënten van de vulling erbij. Mix het en voeg naar smaak zout en peper toe.

Samenstellen

6

Wanneer je deeg uit de vriezer komt leg je deze op een bebloemd werkblad.

7

Rol het deeg uit tot 3 a 4 mm dikte. Het deeg moet een afmeting krijgen van 50 bij 25 cm.

8

Gebruik een pizzasnijder om de stukken te verdelen in 3x 20 bij 15cm.

9

Leg het eerste stuk deeg horizontaal voor je neer op een bakpapier en leg een derde van je vulling als een worst in het midden van je deeg. (Denk even aan een saucijzenbroodje)

10

Gebruik een mes om digitale snedes te maken met 1cm tussenruimte, stop bij de vulling. De laatste rij deeg aan beide kanten snijd je er helemaal af. Je hoort een lapje deeg over te houden aan het einde van het deeg, zodat je deze over het deeg kan stopen.

11

Begin aan de bovenkant van het deeg, leg de eerste linkse rij deeg diagonaal over de vulling en probeer deze aan de andere kant onder de vulling te stoppen. Herhaal dit met de rechter zeide. Herhaal dit links en rechts, de laatste twee rijen kan je diagonaal onder het deeg stoppen.

12

Doe dit ook met de andere twee broodjes.

13

Smeer de broodjes in met het geklutste ei en strooi er wat venkel zaad overheen.

14

Bak ongeveer 20 minuten goudbruin.

Dit vind je misschien ook leuk